Terug naar nieuws
Behind the Scenes

Hoe gaat een ChargeHyve pilot in z’n werk?

Het ChargeHyve team voor de ChargeHyve bij Demcon.

In februari 2024 is ChargeHyve met de eerste pilot bij Demcon van start gegaan. Het gehele ChargeHyve team heeft hard gewerkt om dit mogelijk te maken. De pilot-launch was een groot succes, en we zijn supertrots op het resultaat! Voor ChargeHyve is de pilot een belangrijke stap om ons innovatieve product op de markt te brengen en tegelijkertijd waardevolle feedback te verzamelen, om ons product te verbeteren. Maar hoe gaat een pilot van ChargeHyve überhaupt in zijn werk en hoe kunnen bedrijven hiervan profiteren? Wij beantwoorden de meest gestelde vragen in deze blogpost.

Welk probleem pakt ChargeHyve aan?

Omdat het gebruik van elektrische fietsen toeneemt, nemen medewerkers vaker hun e-bikes mee naar kantoor. Dit betekent ook dat medewerkers hun batterijen weleens op werk opladen. Dit zorgt voor een groot risico, er ontstaan namelijk steeds meer branden door e-bike batterijen. Naast dat ze weleens in brand vliegen, worden ze ook vaak gestolen. Door de ChargeHyve bij het bedrijf op locatie te plaatsen, kunnen medewerkers brandveilig en diefstalveilig hun e-bike batterijen tijdens werk opladen. De individuele laad-boxen zijn zo ontwikkeld, dat potentiële brand vroegtijdig gedetecteerd wordt, zich niet kan verspreiden en schade beperkt blijft. Daarnaast kan elke ChargeBox alleen door de gebruiker geopend worden.

Wat is het doel van de ChargeHyve-pilot?

De pilot is zowel waardevol voor ons als ook voor het deelnemende bedrijf. Voor het bedrijf betekent dit, dat er vroegtijdig inzicht verkregen wordt in de tevredenheid van de gebruikers/medewerkers over het opladen van hun e-bike batterijen met het ChargeHyve-systeem. Ook krijgt het bedrijf inzicht in het gebruik en de benodigde aantallen van de ChargeHyve-laadboxen. Tot slot hopen wij dat het deelnemende bedrijf door middel van de pilot vertrouwen in ons product en ons bedrijf krijgt, en het interesse voor een langdurige samenwerking opgewekt wordt.

Voor ons is de pilot van grote waarde om directe feedback van gebruikers te verkrijgen. Hoe meer bedrijven meedoen aan de pilot, hoe meer feedback wij kunnen verwerken in ons product en onze aanpak. Ook is het voor ons belangrijk om ons product te valideren. Bieden wij de juiste oplossing voor het probleem?

De belangrijkste feiten over de ChargeHyve-pilot

Een pilot met ChargeHyve duurt 4-10 weken bij het deelnemende bedrijf op locatie. De specifieke duur zal met het bedrijf worden besproken en vastgelegd. Er wordt één ChargeHyve systeem met 10 tot 13 laadboxen geleverd. Tot en met 30 medewerkers kunnen gebruik maken van de ChargeHyve-laadboxen. Voor een vroegtijdige planning en voorbereiding zullen wij onze aankomst minstens één maand van tevoren aankondigen.

De interne promotie van de Pilot

Zowel wij als het deelnemende bedrijf willen natuurlijk zo veel mogelijk medewerkers motiveren gebruik te maken van de ChargeHyve. Daarom zullen wij elk deelnemende bedrijf marketingmaterialen voor de digitale én fysieke interne promotie aanleveren. Deel hiervan zijn onder andere teksten, foto’s en ontwerpen voor bijvoorbeeld flyers, banners, presentaties, én e-mail campagnes. Deze kunnen uiteraard naar de unieke huisstijl van het bedrijf worden ontworpen om een vertrouwde herkenning voor de medewerkers te creëren. Zodat zo veel mogelijk deelnemers zich voor de pilot kunnen aanmelden, wordt een korte interne campagne een aantal weken voor de lancering aangeraden.

De technische voorbereiding van de ChargeHyve-pilot

Om de pilot succesvol van start te laten gaan is een goede voorbereiding van essentieel belang. Wij proberen de voorbereiding voor het bedrijf zo makkelijk mogelijk te maken. Het ChargeHyve-systeem is gebaseerd op het plug & play concept. Het enige wat vereist is, is een standaard geaard stopcontact aangesloten op een eigen stroomgroep (230V, 16A) voor de stroomvoorziening. Daarnaast is voor de internetverbinding slechts een goede 4G ontvangst nodig op de plek van plaatsing. Mocht dit signaal slecht zijn dan volstaat een internetkabel of een toegang tot het (gasten)wifi netwerk, waarbij het van belang is dat deze verbinding stabiel en continu beschikbaar is.

De plaatsing van het ChargeHyve-systeem

Om de ChargeHyve bij het bedrijf op locatie te kunnen plaatsen moet er genoeg ruimte zijn voor het systeem. Het ChargeHyve systeem met 13 laadboxen is 1,8 meter breed, 0,9 meter diep en 1,8 meter hoog. Om de ChargeHyve zo aantrekkelijk mogelijk naar voren te brengen wordt deze bij voorkeur tegen een lichte (witte) en lege muur geplaatst. Ook moet de toegankelijkheid van de ChargeHyve geëvalueerd worden. Hoe komt de ChargeHyve naar binnen en in geval van brand naar buiten? Is de doorgang van het pand groot genoeg om de ChargeHyve erdoorheen te krijgen?

Wat gebeurt er tijdens de pilot?

Om het succes van de pilot te meten zullen wij tijdens de pilot feedback verzamelen van de gebruikers. Hiervoor sturen wij een e-mail enquête naar de gebruikers en zullen wij als mogelijk direct met ze in gesprek gaan. Tijdens de pilot bieden wij alle nodige support zoals hardware reparatie en software support.

Wat verwachten wij van het deelnemende bedrijf?

Naast dat de ChargeHyve de ruimte en aandacht krijgt van het deelnemende bedrijf zijn, zijn er een paar dingen die wij nodig hebben. Bijvoorbeeld hebben wij een of meerdere contactpersonen nodig waarmee wij alle belangrijke informatie kunnen uitwisselen. In het algemeen staan wij in contact met de facilitair manager om zaken te bespreken rond de voorbereiding, plaatsing, gebruik en instandhouding van ons product. Ook nemen wij contact op met de HR-manager van het bedrijf om een connectie te maken met de medewerkers, om de pilot te introduceren en dat ze zich kunnen aanmelden voor het gebruik tijdens de pilot. Er zal een selectie van de medewerkers (t/m 30) worden gemaakt die gebruik kunnen maken van de ChargeHyve-laadlockers. De gebruikers zullen een welkomstmail met een instructies ontvangen, zodat ze zo snel mogelijk van de laadlockers gebruik kunnen maken.

Hoe gaat het na afsluiting van de pilot verder?

Aan het eind van de pilotperiode zal er een evaluatie moment plaatsvinden. Hierbij deelt ChargeHyve de gebruikersfeedback en gebruiksdata met het bedrijf. Dit geeft inzicht in o.a. het benodigde aantal laadboxen. Bij tevredenheid en interesse worden afspraken gemaakt voor een langdurig contract, zodat het bedrijf jarenlang van een zorgeloze laadvoorziening voor e-bike batterijen kan profiteren.

Breng jij jouw bedrijf de ervaring van zorgeloos e-bike laden?

Wij hopen jou goed genoeg te hebben geïnformeerd over hoe een ChargeHyve pilot in z’n werk gaat. Heb je meer vragen over ons product, de pilot of ben jij geïnteresseerd in een samenwerking met ons? Neem dan gerust contact op. Wij gaan graag met jou in gesprek!

Meer weten over de ChargeHyve pilot?

Neem contact op